Jeg har Covid-19

Det er på tide å rydde lageret og jeg sitter og sorterer varer da kroppen min begynner å føles tung. Senere på kvelden er jeg frossen, trøtt og sår i halsen. Neste morgen er det åpenbare forkjølelsessymptomer; tretthet, snue og smerter i halsen. Håpet er at det bare er en forkjølelse. Håper på bare den vanlige forkjølelsen. Håper, håper.

Gjør enkel, myk yoga på morgenen for å beholde roen og dermed styrke immunforsvaret.

Etter fem dager med de samme symptomene øker trettheten, det begynner å brenne i lungene og all smak og lukt forsvinner. Pusten blir tung flere ganger i løpet av dagen, så det er vanskelig å holde tankene borte; «Er det Covid-19?» «Hvor farlig er viruset når jeg ikke er i en risikogruppe?» Nå føles det viktig å styrke lungene og gjøre alt for å unngå at viruset går ned i luftrøret og videre ned i lungene. Jeg legger meg på ryggen og begynner å puste lange dype pust, og etterpå føles det bedre med pusten, og den sviende følelsen i lungene har avtatt. Dagen etter kommer den samme følelsen i lungene tilbake, slik at det blir pustetrening igjen og igjen. Det fortsetter dagen etter og den neste. Etter dette føles det bedre og bedre for hver dag, og etter 3-4 dager har den ubehagelige følelsen i lungene helt forsvunnet, selv om lukten og smaken fremdeles er borte. Jeg fortsetter med pustetreningen 10 minutter en til to ganger om dagen, siden det er vanskelig å vite om utmattelsen kommer fra kroppen som kjemper mot et virus eller fordi oksygenopptaket i lungene er påvirket.

Leser på nettstedet til folkehelsemyndighetene at vanlige symptomer på Covid-19 er at smak og lukt forsvinner helt. Så jeg fortsetter å puste, gjøre yoga og meditere for å opprettholde mental og fysisk kontroll når jeg innser at det sannsynligvis er Covid-19 jeg har. For å vite dette sikkert, så må det en test til. Siden jeg verken er i en risikogruppe eller jobber i helsevesenet, er ikke testing et alternativ her i Sverige. Vi isolerer hele familien der jeg bor i en boble helt uten smak og lukt. Et par ganger glemmer jeg gryter på komfyren som brenner når jeg gjør noe annet på kjøkkenet, fordi det helt uten lukt er lett å glemme at det er noe på komfyren som har blitt varmt. Hver morgen begynner jeg med yoga og pust. I et par dager klarer jeg ikke yogaen, så da blir det bare pustetrening.

Det blir til sammen 11 dager uten lukt og smak som kommer sakte tilbake. Det ble ingen smak og lukt 100% fra den ene dagen til den andre, som da den forsvant, men det tar noen dager å få en full palett tilbake.

Etter tre uker er jeg fullstendig frisk, bortsett fra litt tretthet som kommer og går. Nå håper jeg at jeg har antistoffer og er en wonderwoman når det gjelder koronavirus i Covid-19-form. Jeg håper at familien og jeg klarte det, at vi alle har antistoffer slik at vi kan besøke mammaen min. Men mammabesøket må vente til vi vet det helt sikkert, for jeg kan ikke være sikker på at jeg hadde Covid-19 uten å bli testet, men det er helt klart sannsynlig.

Du kan få det igjen, tenker du kanskje nå. Ja, det gjør jeg, så jeg fortsetter å holde sosial avstand, puste og gjøre yoga.

Elisabeth Engqvist

CEO

MediYoga International ABPusteøvelser:

Studier viser at pusteøvelser både styrker og renser lungene. Så enten du er helt frisk, har eller har hatt Covid-19; Pust!

La magen slappe av slik at den kan utvide seg når du puster inn, og at du puster inn så mye at brystet hever seg. Ta en kort pause og la deretter kroppen puste ut i sitt eget tempo. Hjelp til med å puste ut alt slik at du får en god, tom start på neste pust. Det kan være lettere å ligge og puste enn å sitte, fordi at alle rygg- og magemusklene som hjelper til med å puste, kan slappe av når du ligger.

Gjør pusteøvelsene hver dag, minst 10 min. Pust alene en stund, med partneren eller med hele familien, og la barna blåse opp mageballongene sine fra innsiden


Hvis du vil prøve dem, finnes de på MediYoga Play, gratis i 14 dager.

Yogaøktene som jeg gjorde da jeg var syk:

  • Sterk, rolig og fokusert
  • Kirtan Kriya
  • Ett pust i minuttet

Nå gjør jeg:

  • Hjernen
  • Ett pust i minuttet

5 raske tips for å øke immunforsvaret

5 raske for bedre konsentrasjon og fokus

One Reply to “Jeg har Covid-19”

  1. Inger helen sier:

    Tusen takk ❤️❤️

Kommentarfeltet er stengt

Arkiv

Lost Connection