Yoga starter allerede i mors mage

Noen gjør yoga mens en ammer og en annen sitter og rocker. Cecilia Lindgaard, utvikler av MediYoga Gravid og – Barselyoga elsker å gjøre yoga for to, mor og barn. Både før og etter fødselen. Cecilia Lindgaard, Mediyoga-Terapeut og jordmor forteller:

Jeg bestemte meg for å bli jordmor allerede i 10-års alderen, men det er først nå når jeg kan kombinere det med MediYoga-terapi, at jeg har funnet helt hjem i mitt sett å kunne bistå gravide kvinner.

Jeg har jobbet som jordmor i svangerskapsomsorgen i 20 år. I tillegg underviser jeg i MediYoga, med barselyoga, gravidyoga, yogaterapi og åpne klasser.

Det er flott å se at MediYoga Gravidutdanningen for MediYoga-instruktører er nyttig for alle som instruerer i yoga, ikke bare for de som vil holde spesifikke gravidyoga klasser. Da det også ofte dukker opp gravide på vanlige yogatimer som kan ha behov for litt tilrettelegging.

Det å kombinere min jobb som jordmor og MediYoga-terapeut, skaper en total helhet i meg. Det er så spennende at jeg kan guide den gravide kvinnen i yoga og følge opp med mine vanlige jordmorkontroller.

Siden januar har jeg hatt mamma-baby-yoga, der jeg har funnet inspirasjon til å utvikle MediYoga Barsel, som jeg håper skal være klart i 2020. I disse klassene er det kjempegøy å få møte både babyer og mødre, noen ble jeg kjent med allerede under MediYoga Gravid. Det å få følge graviditeten og barnets første leveår er helt fantastisk, og også det å se tilknytningen mellom mor og barn. De lyser opp så fort de kommer inn i yogastudioet, og det er fint å se at de slapper av og finner ro under meditasjonen. Til stor glede avslutter vi hver yogatime med Lille Petter edderkopp.

For meg er yogastudioet i Rælingen et rom som skaper tid og mulighet for stillhet og utvikling, nesten som å befinne seg i en livmor. Et rom for avslapning og nærvær.

I yogastudioet er det ikke tillatt med påslåtte mobiltelefoner, ettersom flere av mine jordmorkollegaer er fortvilet over at nettbrett og smarttelefoner har blitt den nye måten å trøste små babyer på, istedet for mammas kontakt og oppmerksomhet. Under mamma-baby-yogaen bevisstgjør jeg møtet med barnet, og skaper flyt i mammas energikropp så hun kan hente ny kraft.

MediYoga Gravid balanserer kvinnens energisystem, som igjen bidrar til å hjelpe kroppen med konsentrere seg fullt om graviditeten og dens utvikling. En yogaform som støtter kvinnen med å skape ett nytt liv i vårt univers.

Arkiv

Lost Connection