"Å rulle ut matta er like naturlig og viktig nå som å vaske hender"

Lotte C Reiakvam, hjemmesykepleier og MediYoga-instruktør med kunnskap om stress, utbrenthet og MediYoga Kidz, forteller hvordan den nye, forskjellige hverdagen har påvirket arbeid, leve og yoga.

”Endelig skulle jeg på MediYoga -instruktørernes Inspirasjonshelg med Elisabeth, lørdag 14 mars, i Oslo og jeg gledet meg som et barn! Min MediYoga-venninna fra Bergen skulle også komme, så dette var perfekt.

Jeg har permisjon fra hjemmesykepleien i Norge, bor nå fortiden i Danmark med min danske kjæreste, min mor og søster. Og så, 4 mars er det avreise København, og under armen er både ullmatta og puta. En uke på vestlandet for å være med min 17 åring, som bor fint alene, og billett til Oslo 12 mars, for å kombinere yoga helgen med å få filmet noen «yoga-pass» til min kommende nettside.

Men så kom Covid-19 restriksjonene og resien til Oslo blev avlyst.  

Jeg valgte å bli værende hos min sønn på vestlandet då usikkerheten var for stor til å dra ned til Danmark igjen. Sønnen min hadde nå bodd aleine et halvt år, og jeg bodd borte tilsvarende så det var en ny situasjon. Kjæresten og jeg var enige om at dette var best for alle og jeg var heldig og fikk jobb i hjemmesykeplejen første dag.

Jeg tar fram yogamatta og lurer på hvilket program jeg vil gjøre. Den siste tiden har det vært Stress 2 og litt for sporadisk siden jeg hadde hatt en del indre uro denne vinteren.

«Lotte, nå er det Startpakke 3 som gjelder– hver dag klokka 12 ruller du ut matta uansett vær eller form» – den klare meldingen kom fra mitt aller innerste.

Der og da inngikk jeg en avtale med meg selv, som da jeg slutta å røyke. Total indre overbevisning dypt fra hjertet.

Ingen dag på matta er lik. Noen dager går det som en lek eller som i dag, tusen tanker som svirrer samtidig. Som sykepleier må jeg på jobb holde avstand, bruke maske ved personlig stell og forhøjet, bevist hygiene fokus. Mye å tenke på hele tiden. De dager jeg har fri og kan sove lenge eller har seinvakt så rulles yogamatta ut hver dag kl 12.00 og jeg er klar til å zoome helt inn.

Jeg har gjort samme yogaprogram konsekvent siden 13 mars da jeg ble Covid-19-fast hos sønnen i Norge. Startpakke 3 er blitt mitt Corona-program og jeg elsker det. Pustemeditasjonen er love love love. De dagene jeg har dagvakt blir det i stedet 10 min. lange djupe, åndedrag før jeg sovner.

Det er et faktum at siden Covid-19 utbruddet har jeg ikke hatt snev av stress eller angst og klumpen i mellomgulvet forsvant umiddelbart når yogatreningen ble regelmessig.  

Å rulle ut matta er like naturlig og viktig nå som å vaske hender.

Det å glede meg over å sette av tid og gi meg sjøl oppmerksomhet er halve «jobben».

Den andre halvdelen, har for meg vært å gjøre yoga, Startpakke 3.”

Arkiv

Lost Connection